Dapatkan di Minda Taqwa Enterprise D 109 Kg Paloh Sg Kiat 20050 K Trg h/p 013 9835318

Sunday, February 10, 2008

KAEDAH HIPNOSIS DIRI UNTUK MENYEMBUH PENYAKIT

Teknik Hipnosis diri untuk melawan dan menyingkirkan penyakit.
Pelik Tapi Benar!

Pada tahun 1982 seorang ahli psikologi Carl Simonton bersama isterinya, Stephanie telah mengunakan kaedah imaginasi visual sebagai langkah untuk menyembuhkan penyakit kanser. . Seorang pesakitnya telah menunjukkan kejayaan kaedah ini iaitu berlaku penyembuhan sebanyak 5 %.. Sejak dari itu banyak kajian dan teknik tersebut telah dikembangkan walaupun teknik ini telah berabad digunakan iaitu sejak tahun 1918.

Kaedah hirpnosis diri telah banyak digunakan untuk menyembuhkan pelbagai penyakit.

Caranya ialah dengan melakukan latihan yang kerap. Duduk atau baring di tempat yang selesa dan tenang. Tarik nafas dengan selesa dengan kiraan 3 dan tahan nafas dalam kiraan 3 . Kemudian hembuskan nafas dengan kiraan 6. Kira 4 detik ,barulah tarik nafas semula. Lakukan berulang kali sehingga anda rasa amat tenang.

Langkah seterusnya ialah buat bayangan minda penyakit-penyakit dari serangan kuman ,bakteria dan virus bergerak seperti siput-siput babi. Kemudian bayangkan antibodi anda seperti darah putih adalah seperti gajah.

Bayangkan dengan jelas bagaiamana sekumpulan gajah yang banyak begitu gagah dan kuat memijak-mijak hancur siput-siput babi tersebut. Lakukan dengan emosi, dengarkan dan lihat dengan jelas bayangan minda anda dan anda akan dapat rasakan satu perasaan yang menakjubkan. Rasa satu tenaga kekuatan yang hebat. Satu kelegaan dan penyakit anda akan sembuh!.Kepercayaan anda yang jitu adalah rahsia kejayaan dan keberkesanannya. Read More......

Koleksi Template by MyP4U dot via dot my Powered by Solehpolysas