Dapatkan di Minda Taqwa Enterprise D 109 Kg Paloh Sg Kiat 20050 K Trg h/p 013 9835318

Wednesday, December 31, 2008

Generator Tingkah laku baru-pemangkin personaliti hebat anda


Kelebihan manusia ialah dia boleh melakukan peniruan dan adaptasikan pada diri mereka sendiri. Pernahkah anda melihat personaliti dan karisma seseorang yang anda kagumi.Mereka sangat popular dan dikenali ramai. Kadang-kadang terasa dalam diri anda alangkah baiknya kalau aku jadi seperti mereka. Berita baiknya anda boleh menjadi seperti mereka kerana sistem operasi kemampuan minda anda membolehkan anda menjadi seperti sesiapa sahaja yang anda inginkan.Tekink ini dinamakan generator tingkah laku baru ( New Behavior Generator)
Caranya ialah:-1) KEnalpasti seseorang atau role model yang anda ingin generatekan dalam diri anda

2)Santaikan diri anda dalam keadaan relaks pejamkan mata anda dan binakan kekeuatan minda pancarkan seperti cahaya yang memancarkan hologram model yang anda amat minati.Perhatikan:-
a) Susuk tubuhnya
b)Penampilannya dan cara berpakaian
c)Cara dia bercakap dari aspek nada suaranya
d)Cara dia menggunakan mimik muka,matanya,tanganya,kaki dan badan
e)Cara dia berdiri,duduk,berjalan dan stylenya
f) Adakah anda amat berpuashati dengan model anda,jika tidak tukar model lain.

3)Tutup mata anda sekali lagi dan sekarang mainkan movie tersebut dan gantikan susuk tubuh model tersebut adalah diri anda.Rasakan kehebatan apabila anda berada dalam susuk tubuh tersebut.Gayakan diri anda semahunya.

4)Patikan mana sahaja kelemahan anda ditinggalkan kerana anda sekarang memiliki diri yang hebat .Dengar,lihat dan rasakan satu perasaan yang hebat.
5)Kemudian keluarkan diri anda dan lihat bagaimana anda beraksi dengan mata anda sendiri personaliti tersebut adalah diri anda.

6)Setelah anda rasa satu kesebatian ,bayangkan pada satu masa depan bagaimana anda beraksi dan bertingkahlaku dengan personaliti yang baru menurut tingkahlaku keperibadian yang baru.Dengar,lihat dan rasakan penuh perasaan tingkahlaku baru itu adalah diri anda yang baru.Cipta apa sahaja peristiwa atau yang anda inginkan dengan karisma baru.

7)Buka mata anda dengan memiliki personaliti baru tersebut telahpun anda miliki.Yakinilah

8) Buat sauh (anchoring) iaitu satu pentanda seperti genggam tangan kanan dan tumbukkan di tangan kiri. Katakan yes ini diri ku yang baru atau hebat atau apa sahaja yang anda selesa dengan penuh emosi memiliki tingkah laku baru.
9)Sekarang gunakanlah kemampuan tingkahlaku baru dalam aktiviti seharian anda.

10 Buat ulang tayang aktiviti tersebut dan tambahkan atau generatekan model yang lain pula seberapa banyak yang anda suka.
11) Setelah anda memiliki koleksi tingkah laku yang baru ,jadilah diri anda yang unik kerana apa yang anda isikan tingkahlaku tersebut sebagai membantu pembinaan persoanliti yang mana sebahagian besar adasikap tingkah laku unik dalam diri anda yang perlu anda upgradekan

Ingin pendapatan online halal, mudah dan terbukti berkesan.SILA KLIK

Kedai Online
Read More......

Koleksi Template by MyP4U dot via dot my Powered by Solehpolysas