Dapatkan di Minda Taqwa Enterprise D 109 Kg Paloh Sg Kiat 20050 K Trg h/p 013 9835318

Friday, November 30, 2007

TEKNIK MUDAH UNTUK PELARASAN KAWALAN MINDA BAWAH SEDARTEKNIK MENGGUJI KEBERKESANAN MINDA BAWAH SEDAR ( SUB CONSCIUS MIND) DAN CARA MUDAH PELARASAN.Memantapkan pelarasan kawalan minda bawah sedar ( sub conscius mind) sebenarnya telah anda lakukan setiap hari paling kurang 5 kali sehari telah anda aplikasikan. Dalam mendirikan solat, anda sebenarnya telah menuju gelombang otak pada tahap Alpha (7-12 hz) . Puas anda mencari kunci yang hilang, tetapi bila anda mengangkat takbir , jelas gambaran kunci yang anda cari.
Lagi khusyuk ( concentrate ) , lagi tinggi daya pelarasan minda bawah sedar( sub conscius mind) anda. Kekuatannya terletak kepada hati anda. Hati akan menghantar maklumat pada minda sedar ( conscius mind ) dan minda sedar pula akan menghantar pada minda bawah sedar. Peranan minda bawah sedar akan menghantar mesej kepada seluruh anggota badan. Organ-organ dan setiap sel di dalam tubuh badan anda berada penyerahan kepada Allah.
Apakah modaliti yang utama di dalam pelarasan minda bawah sedar (sub conscius mind)? Iaitu 3 serangkai iaitu kekuatan pendengaran, penglihatan dan hati.


Dan Dialah jua yang mengadakan bagi kamu pendengaran dan penglihatan serta hati ( untuk kamu bersyukur, tetapi) amatlah sedikit kamu bersyukur”

Surah al-Mukminun; 78


Matlamat pakar-pakar motivasi dari barat menggunakan minda bawah sedar ( sub conscius mind) hanyalah pada sekitar untuk mendapatkan kekayaan dan kesenangan duniawi tetapi di dalam Islam penggunaan minda bawah sedar ( sub conscius mind) adalah kekuatan minda bawah sedar ( sub conscius mind) ini untuk dunia dan akhirat. Iaitu untuk mendapat keredhaan Allah. Kehidupan dunia hanya sementara, tetapi akhirat berkekalan selama-lamanya.
Amat penting kita menadalami ilmu minda bawah sedar ( sub conscius mind) ini supaya kehebatan yang kita cari untuk mendapat keredhaan Allah keranna betapa hebat pun kita menggunakan minda bawah sedar ( sub conscius mind) sebenarnya bergantung kepada kampung mana yang kita akan huni nanti iaitu Syurga ataupun Neraka (nauzibbillah).

Setiap yang Allah jadikan berpasang-pasangan. Begitu juga dengan pendengaran lahir dan dalaman( batin), penglihatan lahir dan batin dan hati lahiriah dan hati batin. Kekuatan ke 3 seratngkai yang berpasang-pasangan itu melahirkan kehebatan manusia..
Ilmu dari barat yang kita agung-agungkan selama ini sebenarnya bersumber dari kekuatan sarjana-sarjana Islam menggunakan minda bawah sedar ( sub conscius mind) untuk memperolehi pelbagai disiplin ilmu seperti bidang perubatan , fizik, astronomi dan banyak lagi. Sarjana-sarjana ini biasanya menggunakan masa sepertiga malam ( TAHAP TERTINGGI GELOMBANG ALPHA) untuk menjana ilmu.

1 comment:

  1. Oi, achei seu blog pelo google está bem interessante gostei desse post. Gostaria de falar sobre o CresceNet. O CresceNet é um provedor de internet discada que remunera seus usuários pelo tempo conectado. Exatamente isso que você leu, estão pagando para você conectar. O provedor paga 20 centavos por hora de conexão discada com ligação local para mais de 2100 cidades do Brasil. O CresceNet tem um acelerador de conexão, que deixa sua conexão até 10 vezes mais rápida. Quem utiliza banda larga pode lucrar também, basta se cadastrar no CresceNet e quando for dormir conectar por discada, é possível pagar a ADSL só com o dinheiro da discada. Nos horários de minuto único o gasto com telefone é mínimo e a remuneração do CresceNet generosa. Se você quiser linkar o Cresce.Net(www.provedorcrescenet.com) no seu blog eu ficaria agradecido, até mais e sucesso. If is possible add the CresceNet(www.provedorcrescenet.com) in your blogroll, I thank. Good bye friend.

    ReplyDelete


Koleksi Template by MyP4U dot via dot my Powered by Solehpolysas