Dapatkan di Minda Taqwa Enterprise D 109 Kg Paloh Sg Kiat 20050 K Trg h/p 013 9835318

Tuesday, January 1, 2008

KETAWA ADALAH PENAWAR PENYAKIT

Teknik mengeluarkan penawar bagi mengelakkan dan mengubati pelbagai penyakit.

Ketawa adalah penawar dan boleh menyembuhkan penyakit. Kepada pembaca blog yang saya hargai pada kali ini saya ingin berkongsi satu teknik di mana bagaimana kita boleh mengaktifkan system penawar yang telah sedia ada di dalam tubuh badan.

Anda semua telah mengalami iaitu apabila perasaan anda suka anda rasa seronok dan tubuh badan anda rasa segar dan sihat. Berbanding pula jika anda susah hati anda akan berasa macam sakit dan tidak selesa. Sebenarnya biokimia di dalam badan kita bertindak balas terhadap tenaga getaran emosi. Penawar akan dikeluarkan apabila rasa suka dan racun (toxsin) akan dirembeskan apabila rasa duka.

Teknik yang esklusif ini saya khaskan untuk pembaca cahaya akal dan ianya amat berkesan untuk menghasilkan penawar di dalam badan dan mengeluarkan racun.

Anda dah bersedia? Baiklah caranya di dalam keadaan berdiri , sedutlah nafas sedalam mungkin dalam kiraan 4 hingga terasa masuk dari HIDUNG , paru-paru dan perut. Sambil menarik nafas jengkitkan kaki(angkat tumit ) dan kedua tangan di depa , tahan sehingga kiraan 8.

Selepas itu keluarkan nafas sambil meletakkan tumit perlahan-lahan dari perut melalui paru paru dan keluar melalui MULUT.
Keluarkan nafas dalam kiraan 7 dengan bunyi suara Ha..Ha...ha.. seperti orang ketawa ( kalau boleh ketawa lagi bagus) sambil mengepam keluar nafas yang kotor bermula dari perut. Aktiviti ini seronok dilakukan lebih dari seorang. Lakukan sekurang-kurangnya 5 minit setiap hari pada waktu pagi atau petang.

RASAKANLAH PENGALAMAN YANG MENAKJUBKAN. KESANNYA BOLEH DIRASAKAN SELEPAS AKTIVITI TERSEBUT. ( AMARAN: BAGI PESAKIT JANTUNG ELAKKAN DARI MELAKUKAN AKTIVITI INI! jika hendak lakukan hanya senyum sahaja)

Bagi penyakit lain digalakkan . Ianya adalah satu terapi yang sungguh menakjubkan.!

4 comments:

  1. bagus tips ni..boleh buat hari2..saya ni mmg suka ketawa so org ingat mmg takde masalah je..masalah mmg ada tp saya tak suka fikir sgt sebb takde masalah yg tak dpt diselesaikan..betul tak amiey?

    ReplyDelete
  2. betul waliz, ini adalah kaedah simulasi. walaupu simulasi minda bawah sedar akan anggap benar dan kesannya adalah positif

    ReplyDelete


Koleksi Template by MyP4U dot via dot my Powered by Solehpolysas