Dapatkan di Minda Taqwa Enterprise D 109 Kg Paloh Sg Kiat 20050 K Trg h/p 013 9835318

Tuesday, February 5, 2008

Ketahui Pusat Kehebatan diri anda satu rahsia yang dibongkarkan

Ketahui di mana pusat kehebatan anda. Satu rahsia yang dibongkarkan. Mesti baca!

Sumber utama JANAKUASA KEHEBATAN ANDA!!!!

Salam kasih sayang pada semua pembaca setia blog cahaya akal. Lama kita tidak bersua. Rindu juga ingin bertemu dengan pembaca sekalian. Kebelakangan ini saya sibuk sedikit mengendalikan kursus-kursus motivasi.
Artikel kali ini adalah panduan unbtuk menjana kehebatan diri kita.

Setiap dari kita sentiasa mencari-cari di mana terletak kekuatan diri. Sebagai bandingan sesuatu peralatan elektrik atau mesin ada yang meghidupkannya. Iaitu suis atau starter . Dengan memetik suis ,lampu akan bernyala dan enjin akan dihidupkan. Di mana terletaknya suis bagi kuasa kehebatan manusia. Ia adalah di HATI SANUBARI setiap orang. Sumber kuasa utama adalah di hati.

Keyakinan, kepercayaan dan keimanan seseorang adalah terletak di hati.Maka hatilah suis yang akan menjana kehebatan manusia. Petik sahaja suis di hati anda, tentang apa sahaja keinginan anda . Maka segala tenaga dari setiap getaran sel yang berputar lawan jam iaitu 100 000 km per saat dari diri kita akan pantas menuju kepada kehendak yang membara di hati seseorang.

Setelah suis dah dipetik ia akan menghasilkan tenaga yang maha hebat. Suis ini bermula dengan niat yang dibentuk dalam diri seseorang. Niat adalah seperti tangan yang memetik suis tersebut. Bagaimana untuk memastikan tenaga ini berkekalan supaya apa yang diniatkan (MATLAMAT) dapat dicapai? Ianya adalah melalui ikrar yang diulang-ulang pada setiap hari.

Kaedah ini telah diamalkan sewaktu kita menunaikan sembahyang 5 waktu. Iaitu semasa doa iftitah kita sering menyebut (Innasolati, wanusuki, wamahyaya, wamamati lillahirabbil’alaminn) Sesungguhnya solatku, ibadahku. Hidupku dan matiku kerana Allah Tuhan seluruh semesta alam.

Janji ikrar ini sentiasa kita perbaharui setiap solat 5 waktu sehari semalam. Begitu indah sekali ajaran Islam yang mengajar kita untuk mencapai setiap kejayaan perlu ada JANJI DIRI untuk memastikan kekuatan rohani bagi mencapai sesuatu matlamat. Jadi apa sahaja keinginan anda selagi tidak melanggar syarak, maka pastikan anda sentiasa melafazkan ikrar untuk mencetuskan tenaga maha hebat yang dibekalkan dalam diri anda. Janji diri akan melahirkan kekuatan dan kemantapan hati yang menjadikan anda lebih TABAH (persistence) dalam menempuh apa jua rintangan.

Misalnya anda ingin menjadi seorang penceramah yang hebat maka sentiasa ulangkan perkataan ” Saya janji akan pastikan diri saya akan menjadi penceramah nombor satu di Malaysia” katakan dengan tegas dan sepenuh jiwa raga dan sentiasa diulang-ulangkan paling kurang 5 kali sehari. InsyaAllah , saya amat yakin anda akan berjaya.

3 comments:

  1. padan la lama tak dengar berita amiey...semoga sukses selalu...dan semoga jadi penceramah no.1 ok?

    ReplyDelete
  2. terima kasih waliz atas sokongan anda.semoga anda ceria selalu di samping teman dan keluarga tercinta

    ReplyDelete
  3. salam..satu artikel yg.cukup menarik utk. renungan dan baik dikongsi.mohon diizinkan utk.share ..- Hamba Allah

    ReplyDelete


Koleksi Template by MyP4U dot via dot my Powered by Solehpolysas